Indukciós főzőlap

Indukciós wok főzőlap

 

 

Ez a speciális indukciós elven működő eszköz még nem mindennapos a hazai konyhákban, de már idehaza is kapható. Az indukciós wok főzőlap tulajdonképpen a kialakítása miatt nagyon érdekes, mert egy félgömb alakú bemélyedése van, ahová egy pontosan akkora wokot lehet beilleszteni. A méretbeli problémák áthidalására a legtöbb ilyen wok főzőlappal együtt a saját edényét is vele adják, így biztos lehet benne a szakács, hogy illeszkedni fog a főzőlapba a wok és optimális lesz az alapanyaga is.

indukciós wok főzőlap

Az indukciós wok főzőlap előnyei

Az ázsiai konyha számára a wok alapdarab a mindennapok során, így ott több helyütt találkozhatunk ezzel az elmés megoldással, de akár az itteni távolkeleti ínyencségeket kínáló éttermek is szívesen használják. Az indukiós wok főzőlap rendkívül tiszta és higiénikus, valamint a szabad lángon való főzés elkerülése miatt biztonságos is.

A technológia révén lehetséges az erős és hirtelen felmelegítés, ami a wokos sütés egyik elengedhetetlen eleme, illetve a jó és fokozatos hőszabályozás is. Mivel nincs nyílt láng, nem kormoz, nem ég oda, és sokkal könnyebben tisztítható, mint a gázzal melegített wok.

Az indukciós wok főzőlap hátrányai

Az indukciós wok főzőlap hátránya viszont az európaiak számára az, hogy a wokon kívül más edényt - mivel gömbölyű az alja - nem lehet rátenni, így csak annak éri meg beruházni erre, aki rendszeresen süt és főz wokban.

Azt tudjuk javasolni, hogy akinek van helye, és szeret otthon is keleti ételeket főzni, annak érdemes beszereznie egy indukciós wok főzőlapot, a meglévő "európai típusú" főzőlapjai mellé, hisz meglepő és speciális formatervezése miatt konyhája egyik dísze elsz.

 

------------------------------