Indukciós főzőlap

Teka indukciós főzőlap

A Teka 90 éve gyárt elsősorban fürdőszobai berendezéseket és konyhai kisgépeket, így termékpalettájukról természetesen nem hiányozhat az indukciós főzőlap sem. A Tekának egyébként csak a konyhai felszerelésekkel foglalkozó részlegének 14 európai, 2 amerikai és 3 ázsiai központja van, így valóban elmondhatjuk, hogy az egész világra kiterjedő vállalatról van szó.

 

 

Különös formájú indukciós főzőlapok

A Teka indukciós főzőlapjai között először a szokatlan formákat vettem észre: vannak itt ovális, félkör vagy éppen kagyló alakú beépíthető főzőlapok is, így igazi paradicsom vár azokra, akiknek a parányi konyhájában nem férne el egy normál, szögletesen kialakított főzőlap.

A piros színű ledes kijelzők szintén tetszettek, úgy látszik, a Teka tudja, milyen indukciós főzőlapot szeretne látni egy nő a konyhában.

Fő a biztonság!

A Teka indukciós főzőlapjai között több modellnél is láttam gyermekzárat, amit egyébként akár egyetlen főzés idejére is ki lehet kapcsolni, így egyszerre praktikus, és még a lurkót is biztonságban tudhatjuk vele. Még ennél is komolyabb konyhai balesetek megelőzésére szolgál a biztonsági kikapcsolás, ami időzíthető, de letakart érintőgombok esetén a készülék magától is kikapcsol.

A Teka indukciós főzőlapjainak többségén a főző zónák külön-külön is programozhatóak, ami különösen akkor praktikus, ha egyszerre többféle ételt szeretnénk készíteni.

Praktikus funkciót lát el a Stop&Go program, ami szintén megtalálható néhány főzőlapon: ez csak egy rövid időre állítja le, majd újraindítja a programot, például, amíg lecserélünk egy lábast, vagy előkészítünk egy újabb hozzávalót, de az előfőzést és a melegentartást is szeretni fogja az, aki ilyen opciókkal felszerelt Teka indukciós főzőlapot választ.

 

------------------------------