Indukciós főzőlap

Indukciós főzőlapra helyezhető serpenyő

Mindenki tudja mi is az a serpenyő, de azt nem, hogy az indukciós tűzhelyre való serpenyőnek különös tulajdonságai vannak, mert teljesen más technológiához kell alkalmazkodnia, mint a hagyományos főzőlapoknál.

 

 

Vannak olyan egyszerű, nem indukciós tűzhelyre való serpenyők, melyek rézből, vagy alumíniumból készültek, esetleg olyan vastag a bevonatuk, hogy nem alkalmasak.

Az indukciós serpenyő anyaga

Ezek természetesen a célnak, vagyis a főzésnek tökéletesen megfelelnek, de itt éppen az a lényeg, hogy gyorsan és energiatakarékosan tudjunk magunknak ételt készíteni. Nos, az indukciósn főzőlapra helyezhető serpenyőknél több szempontot is figyelni kell a megfelelő kiválasztásához. Mint tudjuk az indukció lényege az, hogy csak a szükséges felületen jön létre a kölcsönhatás és ezáltal az edény belsejében történik a melegedés, a hűzhely maga nem is forrósodik fel.

indukciós serpenyő

A serpenyő mérete

Az indukciós tűzhelyre való serpenyő nagyságának illeszkednie kell a főzőlap nagyságához, mert, ha eltér, akkor nem tudjuk használni gazdaságosan. A másik dolog, a megfelelő mágneses tér létrehozásának képessége, vagyis mágneses tulajdonsággal kell bírnia. Ha ez nincs meg, akkor lehet bármilyen modern is a serpenyő az indukciós tűzhelyünkre nem lesz jó, hiszen egyáltalán nem fogja felmelegíteni.

Természetesen az indukciós tűzhelyre való serpenyőkhöz könnyen hozzá lehet jutni akár az interneten is, de vásárlás előtt mindenképp győződjünk meg a hasznosságáról. Méretét nézve vannak kisebb és nagyobb változatok is, így nem lehet probléma akkor sem, ha egy népes családra kell nap, mint nap sütni főzni. Az aki ezt a konyhai technológiát választja biztosan tudja, hogy nem a legolcsóbb sem a tűzhely sem pedig maga az edény ami képes hőt indukálni. A minőség azonban hosszabb távon sokkal kifizetődőbb, mindamellett az energiatakarékosság is fontos szempont. A finom hőintenzitás szabályozásnak hála azonban ezzel csak jól lehet járni.

Járjunk utána milyen előnyei vannak annak, ha egy indukciós tűzhelyre való serpenyőt használunk és éljünk környezettudatosan. Akik ezzel a módszerrel sütnek, még mindannyian meg voltak elégedve, hiszen energiát és időt is megtakarítanak egy indukciós tűzhelyre való serpenyővel. Ne maradjunk le mi sem a kor vívmányaitól, hiszen minden értünk és az életünk megkönnyítése miatt van.

Szerezzünk be mi is indukciós főzőlapra való serpenyőt, így akármekkora is legyen a család, baráti társaság, nem jövünk zavarba!

 

------------------------------