Indukciós főzőlap

Indukciós tűzhelyre való lábas

Hogyan válasszunk indukciós tűzhelyre való lábast?

 

 

indukciós lábasAz indukciós tűzhelyre való lábas anyagának mágnesezhetőnek kell, hogy legyen. Létezik a piacon rengeteg fajta belőle, de nagyon oda kell figyelni, hogy valóban megfelelő e ahhoz az indukciós tűzhelyhez, amit mi használni szeretnénk. Ez mindenképpen ellenőrzésre szorul, hiszen  - bár balesetet nem fog okozni -viszont például az alumíniumot, vagy a rezet egyszerűen hiába tesszük oda, nem fog melegedni egy cseppet sem. A legtöbb indukciós tűzhelyre való lábas a boltokban felelhető és viszonylag könnyen meg is ismerhető, hiszen szinte mindegyik csomagolásán megtaláljuk az a piktogramot, mely azt mutatja, hogy alkalmas vagy sem az adott lábas, vagy egyéb főzőedény az indukciós tűzhelyen való főzésre vagy sem.

A legfontosabb tulajdonsága egy ilyen lábasnak a mágneses teret indukálni képes anyagszerkezet, hiszen ennek a főzési módszernek a lényege az, hogy csak a konkrét felületet hevítse fel, ezzel energiát spóroljon és valóban csak az a terület legyen forró, aminek szükséges. Az indukciós tűzhelyre való lábas azonban nem kimondottan csak ennél a technológiánál alkalmazható, hanem az egyszerűbb változatoknál is.

Az indukciós tűzhelyre való lábassal való főzéskor jelentősen lerövidül a főzési idő, hiszen az energia csak arra a térre koncentrálódik ahol igazán szükséges. Maga a főzőfelület szinte alig melegedik fel, mondhatni hideg marad, míga z étel zubogva forr rajta. A hőszabályozás is finoman megoldható, sokkal jobban, mint bármely más esetben.

Maga a főzőlap sem az olcsóbb árkategória, de akár, hogy is nézi az ember egy ilyen modern berendezés, megfelelő és kimondottan indukciós tűzhelyre való lábast kíván meg. Ezek az edények kaphatók kisebb és nagyobb kivitelben is, ráadásul, ha igényünk van rá, akkor fedéllel rendelkezőket is megvásárolhatunk magunknak.

Az indukciós technológia nem ártalmas

Kiváló megoldás azoknak a hölgyeknek, akik nem szeretnek sok időt a konyhában tölteni, de szeretik a finom és egészséges ételeket. A mágneses talp pedig ne riasszon meg bennünket, mert semmilyen hatással nincs az ebben készült ételre. Bátran vásároljunk tehát ilyen indukciós tűzhelyre való lábast akár más főzőfelületre is, hiszen az, hogy erre a technikára is alkalmas, nem zárja ki a másfajta felhasználását sem. Tehetjük gázra, vagy elektromos főzőlapra is akár, az hogy az indukciós felületen is használható az egyelőre még különlegességnek számít sokak szemében.

Nézzen körül, milyen termékek vannak a kínálatban és válogasson kedvére azokból amikre szüksége van a konyhában, serpenyők, fazekak, sőt akár még speciális palacsintasütő is kapható. Nem csak a szaküzletekben, hanem egyre több szupermarketben és konyafelszerelési webáruházban is!

Az indukciós tűzhelyre való lábas árai talán kicsit magasabbak az átlagos fazekakénál, de csak ez az egyetlen, ami alkalmazható ebben az esetben és ne feledjük, ha jobb anyagból van, akkor tartósabb is, tehát sokkal több ideig fog minket szolgálni kifogástalan állapotban!

 

------------------------------