Indukciós főzőlap

Gáztűzhely

 

 

Ma már el sem tudnánk képzelni az életünket gáztűzhely nélkül. A sütés-főzés a mindennapjaink része, de az is lényeges, hogy az ételek gyorsan elkészüljenek és eközben még takarékos is legyen a tűzhely használata. Az elvárásaink egyre nagyobbak, nem mindegy milyen kvalitásokkal rendelkezik a tűzhelyünk és arra is hangsúlyt fektetünk, hogy illeszkedik-e a konyhánk berendezéséhez. Nem volt ez mindig így, tekintsünk vissza egy kicsit a múltba.

A gáztűzhely elterjedése nem volt egyszerű

A gáztűzhelynek mondhatni már történelme van. A használata egyszerű és kényelmes, ezért a régi idők óta nagyon sokan kedvelik és használják a mindennapjaik folyamán. A gáztűzhely az idők során viszont csak lassan vált a háziasszonyok kedvencévé. Az első időkben ugyanis problémát jelentett a gázhoz való hozzájutás, hiszen nem voltak kiépítve a gázcső hálózatok. Ez nagy mértékben akadályozta a gáztűzhelyek elterjedését.

A háztartási berendezések az akkori időkben még újdonságnak számítottak, így igény sem igazán volt még az efféle korszerű találmányokra. A jól megszokott spór, amely fafűtéssel működött tökéletesen megfelelt. Az évek folyamán viszont ahogyan ki lettek építve a gázcsőhálózatok megnőtt az érdeklődés is a gáztűzhelyek iránt.

A háziasszonyok rájöttek, hogy sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészíthetik a finom ételeket, ha a gáztűzhelyet használják a spór helyett. A tűzhelyen rövidebb idő alatt megfőnek az ételek és egyszerűen szabályozható a teljesítménye is. Egy pillanat alatt változtathatunk, hogy kis, vagy nagy lángon szeretnénk főzni, ez megkönnyíti az ételek megfőzését!

A fehér zománcozott külső volt a jellemző sokáig a gáztűzhelyekre. A kezdetekkor még nem volt igény a különféle színekre és a nemesacélból készült luxus tűzhelyekre. A méretek is átlagosak voltak, ez nem is volt probléma. A konyhák kialakítása és a háziasszonyok hozzáállása is más volt akkoriban. Nem sokan gondolkodtak rajta, hogy a gáztűzhely mennyire illik a konyha berendezéséhez.

Ma már másak az igényeink

Ehhez képest ma már eldönthetjük, hogy beépíthető, vagy különálló gáztűzhelyet szeretnénk, válogathatunk a méretek és a színek közül, így a konyhánk stílusához mérten választhatunk tűzhelyet. A készülékek az évek alatt nagyon sokat változtak, a gyártók arra törekednek a mai napig, hogy minél egyszerűbben és biztonságosabban használható gáztűzhelyeket gyártsanak.

Ma már nem meglepő, ha egy gáztűzhely 5 gázégővel rendelkezik, vagy két sütő található benne. Ezek az igazán modern eszközök, amelyek leginkább a modern konyhákba alkalmasak, amennyiben szeretnénk gyorsan nagy mennyiségű és több -féle ételt elkészíteni. A kombinált tűzhelyek leegyszerűsítik a mindennapi sütést-főzést, hiszen több funkciót is használhatunk egyidejűleg.

A légkeveréses sütőben gyorsabban elkészülnek a sültek, így időt és pénzt spórolhatunk.A sütés folyamán nem kell attól tartanunk, hogy megégnek a finomságok, hiszen a hő nem csak alulról éri a sütőben lévő ételt. Egyenletesen sülnek a sütemények és a húsok, így az eredmény szinte biztos, hogy tökéletes lesz. Több -féle ételt is süthetünk egyszerre anélkül, hogy összekeverednének az ízek. A grill funkciónak köszönhetően finom grillezett húsokat és zöldségeket készíthetünk, így változatos finomságokkal lephetjük meg a családunkat.

A gáztűzhelyek kialakítása ma már biztonságos, így a háztartási balesetektől sem kell tartanunk. A használatuk is takarékos, ha rendeltetésszerűen használjuk és odafigyelünk a kisebb sütési-főzési praktikákra, amelyekkel felgyorsíthatjuk a főzési időt, ezzel pedig gázt és ezáltal pénzt takaríthatunk meg.

A kínálat nagy

A gáztűzhelyek sokasága közül választhatunk. Sok neves gyártó készít minőségi gáztűzhelyeket, amelyek hosszú éveken át megállják a helyüket. A minőségi bevonatnak köszönhetően a tűzhelyek külseje is erős és jól bírja a terhelést, így a kopások miatt sem kell aggódnunk.

Akármi is az elképzelésünk, biztosan találunk a gáztűzhelyek sokasága között olyat, amely megfelelő a számunkra. Az árak is eltérőek, de mondhatjuk, hogy a pénztárcánkhoz mérten választhatunk. A gáztűzhely ára a képességeitől függ, de a gyártó neve is számít. Köztudott, hogy sok esetben a márkanév miatt kerül többe egy adott termék, mint a többi hasonló tulajdonságú. Ha ezzel tisztában vagyunk, akkor jól választhatunk! Érdemes megnézni a kínálatot és csak azt követően választani, így elkerülhetjük, hogy gáztűzhely vásárlás után döbbenjünk rá, hogy egy másik típusú jobban megfelelt volna.

A jól bevált, megszokott gáztűzhelyet sok háziasszony nem cserélné le semmilyen modern eszközre. Ez érthető is, hiszen a gáztűzhely számtalan kiváló tulajdonsággal rendelkezik, amelyek miatt szeretjük használni!

 

------------------------------