Indukciós főzőlap

Műszaki fogalomtár

 

 

Oldalunk célja, hogy megfelelő tájékoztatást tudjunk adni az érdeklődőknek az indukciós tűzhelyek minden típusáról, használatukról sőt az indukciós technológiával felmerülő kérdésekről is.

A műszaki fogalomtárban szeretnénk összegyűjteni mindazon kifejezéseket, melyek a hétköznapi életben nem, vagy más értelmezésben használatosak, ezáltal az indukcós tűzhelyek működésének elsajátításáhot elengedhetetlenek. Az oldal folyamatos bővítés alatt áll, így ha Ön nem találná meg esetleg azt, amire választ szeretne, úgy írja meg nekünk és hamarosan utána fogunk nézni.

maradékhő -  a főzőlap kikapcsolása után még meleg, ennek a neve. Biztonsági okoból  a maradékhőkijelző mutatja, ha a főzőlapon a kikapcsolt főzőzóna hőmérséklete 60°C fölött van.  Magán a főzőlapon nem látszik, hogy forró, és így elkerülhetők az égéses balesetek. Energiatakarékossági szempontból az ételek melegen tartására is használható. Ez elsősorban a kerámialapos tűzhelyeknél jelentkezhet, mivel az indukciós tűzhely nem melegszik fel, csak a rajta lévő edény.         

érintőgombos (szenzoros, érintővezérlés) vezérlés - sokkal jobban tisztántartható és modern megoldás, hogy nem csavargatható mechanikus eszközökkel, bragadó gombokkal, hanem érintéssel szabályozzuk a főzőlapot. Az érintőkijelző lehet numerikus, vagy skálás, amikor is láthatjuk a bekapcsolás mértékét egy vonalon.

beépíthető főzőlap (konyhabútorba beépíthető és nem különálló készülékről beszélünk) Korszerű és egyre nagyobb teret hódító megoldás, mivekl maga a bűtorba épített készülék adja a konyha jellegzetességét. Sokkal jobban személyre szabható, így helytakarékossági, esztétikai, sőt higiéniai szerepe is van. A beépíthető főzőlapok bekötését csak szakemberrel végeztessük!

kombinált főzőlap - nagyon kedvelt megoldás mindazok számára, akik (indukciós és elektromos főzőlap is található a főzőlapon, de ritka esetben gázzal is kombinálják)

gyerekzár - fontos biztonsági funkció, nem csak az indukciós főzőlapok esetében. A kisgyerekek legtöbb otthoni balesete a konyhában történik, és ez segít, hogy ne égesse meg magát, ne kapcsolhassa be illetéktelenül a tűzhelyet

időzítő - a készülékbe egy időkapcso, vagy egy óra van beépítve, melynek segítségével be lehet állítani azt, hogy mikor kapcsoljon be, vagy ki. Hasznos dolog, ha közben mást is csinálunk, így nem kell állandóan fiygelni a készüléket és biztosak lehetünk benne, hogy csak addig működött, ameddig mi akartuk.

hangjelzés - sok tűzhely, különösen a programozható fajtájúak jelzik egy hanggal a program, vagy az üzemidő végét, de akár azt is, hogy elérték az z a hőfokot, amit szeretnénk Ez lehet egyszerű sípolás, vagy pittyegés, de van olyan is, amelyik kis dallammal hívja fel a figyelmet arra, hogy amit beprogramoztunk azt elvégezte.

 

------------------------------