Indukciós főzőlap

Indukciós tűzhelyre való fazék

Az indukciós tűzhelyre való fazék nem csupán egy egyszerű főzőedény. Vannak bizonyos jellemzők, tulajdonságok, mind anyagában, mind kidolgozottságában, melyeknek meg kell lenniük, hogy egy indukciós főzőlapon megfelelően tudjunk főzni benne.

 

 

Az egyik ilyen dolog a sima talp, mely tökéletesen illeszkedik a melegítő felületéhez. Minél simább a fazék talpa, annál közelebb van az indukciós tekercshez.

Az indukciós fazék anyaga

Másik ilyen szempont a mágneses tér létrehozása, mivel a kimondottan indukciós tűzhelyre való fazéknak mágnesezhetőnek kell lennie. Ez az lényege ennek a módszernek, ugyanis a főzőfelület csak azt a teret melegíti, mely létrehozza a mágneses teret. Vagyis nem az indukciós főzőlap maga melegszik. Ez azért is jó, mert nem használunk felesleges energiát, valamit az indukciós főzőlapra való fazék sokkal hatékonyabb, mint az egyszerűbb testvérei. Ilyenkor koncentráltan, csak a megfelelő helyen forrósodik az indukciós felület így a balesetveszély is mérséklődik.

indukciós fazékEzek a fazekak különlegessége tehát abból adódik, hogy nem egyszeren vasból, vagy más fémből készülnek, hanem kimondottan mágnesezhető anyagból, nagyon sima felülettel rendelkeznek, mellyel könnyedén főzhetünk az indukciós főzőlapunkon. Amikor szeretnénk magunknak venni egyet ezek közül az indukciós tűzhelyre való fazekak közül akkor érdemes minden részletre odafigyelni. Méretüket tekintve az egészen kicsitől a nagy fazekakig minden megtalálható a kínálat között. A talp megfelelő kialakítása viszont, mindenek előtt a legfontosabb, mert, ha nem egyenes felületű és mágnesezhető, akkor sajnos nem használható az indukciós főzőlapokon. Ha biztosra szeretnénk menni, hogy a kiválasztott termék indukciós tűzhelyre való fazék, akkor a csomagolásán lévő piktogramok és az eladók is segítségünkre esznek.

Összegezve, ha a fazék nem mágnesezhető, akkor hiába is vásároljuk meg, nem tudjuk, majd használni az indukciós tűzhelyünkön, hiszen nem is fogja egyáltalán felmelegíteni azt, hiszen nincs mi létrehozza a mágneses teret és ezáltal azt a hőt, mely alkalmas lehet kedvenc életeleink elkészítésére. A kínálat nagy, nem csak a szaküzletekben, hanem az áruházak és szupermarketek polcain is, így biztosan mi is megtaláljuk az azt indukciós tűzhelyre való fazekat, amit keresünk, a szakértő tanácsok pedig aranyat érnek.

 

------------------------------