Indukciós főzőlap

Whirlpool interaktív főzőlap

2014. január 16. | vissza a cikkekhez
Whirlpool interaktív főzőlap

Idén is megrendezésre került a CES Las Vegasban, ahol a gyártók számtalan új terméket mutattak be, amelyek közül néhány egészen futurisztikusnak tűnik. A Whirlpool is bemutatta az egyik legújabb koncepcióját, az interaktív főzőlapot, amely tökéletesen illik majd a jövő intelligens konyháiba.

Interaktív főzőlap

A Whirlpool szakemberei nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, minthogy a modern technikát és a főzőlapot ötvözik. Ez gyakorlatilag egy érintőképernyős főzőlap, amely hatalmas segítség lesz majd a konyhában. A főzőlap amellett, hogy tökéletesen alkalmas a sütéshez-főzéshez megjeleníti a szükséges információkat is. Így akár receptek között is böngészhetünk, de elolvashatjuk a híreket, vagy az időjárás jelentést is és persze Facebookon és Twitteren is kommunikálhatunk ismerőseinkkel, miközben készül az ínycsiklandó ebéd.

Érdekességek

Az interaktív főzőlap egy érintéssel aktiválható és hangvezérléssel is működtethető. Ha egy speciális étrendet szeretnénk követni, akkor könnyedén megkereshetjük a megfelelő receptet, így a főzés sokkal egyszerűbbé válik. Az okostelefonunkon, vagy tabletünkön lévő információkat megjeleníthetjük az interaktív főzőlapon. Sőt akár a zenelejátszásban is a segítségünkre lehet, így a főzés biztosan nem lesz unalmas feladat. A főzőlap indukciós technológiával működik majd és természetesen a főzőzónák is jól láthatóak. A tisztítása miatt sem kell aggódnunk, mivel egyszerűen letörölhetjük a szennyeződéseket.

Az intelligens konyha előnyei

Gondoljunk csak bele, hogy egyidejűleg főzhetünk, recepteket böngészhetünk és közben zenét is hallgathatunk. Ezt már ma is megtehetjük, de több különféle eszközre van hozzá szükségünk, mivel az interaktív főzőlap zökkenőmentesen kapcsolatot teremt a mobil eszközökkel nem kell majd egyszerre több készülékre fókuszálnunk. A főzés ezáltal még a kezdő háziasszonyoknak is könnyebbé válik, hiszen a receptek mindig kéznél lesznek, vagy a főzős videók amelyek segítséget nyújthatnak az ételek elkészítésében.

Egyszerűen kezelhető az eszköz, hiszen egy érintéssel és hangvezérléssel mindent beállíthatunk. Ráadásul a kivitelezésének köszönhetően nagyon esztétikus is, így minden stílusú konyhában jól mutat majd. Sajnos még néhány évet várnunk kell rá, amíg kapható lesz, de a fejlesztők gőzerővel dolgoznak rajta, hogy minél felhasználóbarátabb rendszert alkossanak. Néhány év múlva a főzés valóban gyerekjátékká válik.

------------------------------