Indukciós főzőlap

Tojásfőző, hogy tökéletes legyen a lágy- vagy a kemény tojás!

2013. december 12. | vissza a cikkekhez
Tojásfőző, hogy tökéletes legyen a lágy- vagy a kemény tojás!

A tojás a mindennapi étkezéseink szerves része. Számtalan ételhez nélkülözhetetlen, de megállja a helyét reggeliként is. A tojást általában a kicsiktől a nagyokig mindenki kedveli, de ahhoz, hogy tökéletes lágy tojást, vagy kemény tojást készítsünk, megfelelő eszközökre is szükségünk van.

Tojásfőző több személy számára

Számtalan tojásfőző közül választhatunk, így mindenki megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelő darabot. A Severin EK 3156 típusú tojásfőző jól jön majd a reggelikészítés folyamán. A készülékben egyidejűleg akár hat tojást is megfőzhetünk. A keménységi fokozat állítható, így akár lágy tojásra vágyunk, akár kemény tojást szeretnénk fogyasztani, ezzel a készülékkel egyszerű lesz elkészíteni. Elektronikus főzési idő kontrollal is el van látva és hangjelzéssel tudatja, ha elkészültek a tojások. A készülék teljesítménye 400 watt, a biztonságos használat érdekében pedig túlmelegedésgátlóval is el van látva. A tojásfőzőben tapadásmentes a főzőlap, tehát nem kell attól tartanunk, hogy a tojás leragad benne. A készülék stílusos, fekete-piros színű, a teteje pedig átlátszó. A netedény weboldaláról 8500 forintért megrendelhető.

Nem kell többé az órát figyelni

A lágy tojásból könnyen kemény tojás lesz, ha nem figyelünk oda a főzési időre. A Steba EK4 típusú tojásfőző használata egyszerű és praktikus. Egyidejűleg három tojást lehet benne megfőzni, így a nagycsaládosok számára nem ez az ideális választás. A készülék nagyon energiatakarékos, de emellett 350 watt teljesítményű. A különlegessége, hogy nem a forrásban lévő vízben főnek meg a tojások, hanem a gőzben készülnek el. Ennek köszönhetően hamar elő is áll a tökéletes reggeli! A készülék hangjelzéssel tudatja amikor elkészül a lágy tojás, vagy a kemény tojás. Ennek köszönhetően többé nem lesz túlfőzött tojás és mégsem kell az órát figyelni. A praktikus tojásfőző kis helyen is elfér, akár a fiókban is tárolható. A kivitelezése egyszerű, fehér műanyag burkolattal van ellátva, a felső része pedig áttetsző. Megrendelhető a bonairshop weblapján 6000 forintért.

Nagyobb teljesítmény, több funkció

Aki nagyobb kapacitásra, vagy változatosabb tojásreggelire vágyik, annak a Steba EK3 Plus elnyeri majd a tetszését. Ebben a készülékben egyidejűleg hat tojást lehet elkészíteni. Ugyancsak gőzzel működik, különlegessége, hogy akár buggyantott tojás is készíthető benne. A készülék 10000 forintért vásárolható meg a fent említett honlapon. A használatával a család apraja-nagyja számára egyidejűleg készíthetünk lágy, buggyantott, vagy kemény tojást.

Stílusos és hatékony

A Cuisinart vállalat a háztartási gépek piacán jelentős szerepet tölt be. A cég által gyártott tojásfőzővel hét tojást készíthetünk egyidejűleg, így a teljes család egyszerre kaphatja meg a reggelijét. A készülék 350 watt teljesítményű. A főzési idő lejártakor hangjelzéssel figyelmeztet az eszköz, de a LED kijelző lévén a működés folyamán is láthatjuk, mennyi idő alatt készül el a lágy-, vagy a kemény tojás. A tojásfőző szigetelt fogantyúkkal rendelkezik és praktikus mérőedény is jár mellé. Az inox fedélnek köszönhetően jól mutat bármilyen konyhában, hiszen modern és esztétikus. A dolcevitakonyha oldaláról 9000 forintért megvásárolható.

A tojásfőző edény megvásárlása előtt leginkább azt kell eldöntenünk, hány tojást szeretnénk egyszerre megfőzni a mindennapok folyamán. A mai modern tojásfőzőkkel gyorsan elkészíthetjük a reggelit anélkül, hogy az órát kellene figyelnünk. A lágy és a kemény tojás is tökéletes lesz ezen készülékek alkalmazásával. Ráadásul a használatuk energiatakarékos is, így az üzemeltetésük nem jár jelentős költségekkel.

------------------------------