Indukciós főzőlap

Négy eszköz a tökéletes tojásreggeli elkészítéséhez

2014. február 5. | vissza a cikkekhez
Négy eszköz a tökéletes tojásreggeli elkészítéséhez

A tojás tápláló, finom és egészséges ezért gyakran készítünk belőle kiadós reggelit. Ma már sok olyan eszköz közül választhatunk, amelyek használatával egyszerűbb elkészíteni a tojás alapú finomságokat.

A tökéletes tükörtojás

Azt senki sem kedveli, amikor a serpenyőben szétfolyik a tojás sárgája. Ha tojásgyűrű használatával készítünk tükörtojást, ez többé nem fordulhat elő. A dolgunk csupán annyi, hogy a tojás gyűrűket elhelyezzük a serpenyőben, majd minden gyűrűbe beleütünk egy tojást. Azok így egyenletesen megsülnek anélkül, hogy szétfolynának, vagy formátlanok lennének. A készletben négy tapadásgátlóval bevont acél gyűrű található, így a család számára egyszerűen készíthetünk finom reggelit. A gyűrűk mindegyike kis fogantyúval is el van látva, nem kell attól tartanunk, hogy megégetjük a kezünket, amikor kivesszük a tojásokat a serpenyőből. A készlet 4200 forintért rendelhető meg a williams-sonoma weblapján.

Tojás szétválasztó szűrő

Amikor csak a tojás fehérjét, vagy sárgáját szeretnénk felhasználni, gondban vagyunk, mert nem könnyű szétválasztani őket. Sok esetben nem is sikerül tökéletesen szétválasztani a tojás fehérjét a sárgájától, ez viszont már elég lehet ahhoz, hogy a piskóta ne sikerüljön tökéletesen. A szétválasztó szűrő használatával többé nem kell emiatt aggódnunk. A rozsdamentes acélból készült szűrőbe csak bele kell öntenünk a tojást és a sárgája fent marad, míg a fehérje lefolyik az alá helyezett tálkába. A kialakításának köszönhetően egyszerűen ráhelyezhetjük a kis edénykére, így még tartanunk sem kell, amíg szétválasztjuk a tojásokat. Akár mosogatógépben is tisztítható! A williams-sonoma weboldalán 3400 forintért vásárolhatjuk meg.

Lágy tojás hámozó

A lágy tojást mindenki szereti, de nagyon nehéz a friss forró tojást kiszedni a héjából. Ennek az érdekes ollónak a használatával viszont egyszerűen lecsíphetjük a tojás tetejét és már kanalazhatjuk is a finom reggelinket. Az érdekes kialakítású ollót a már fent említett weboldalon rendelhetjük meg 10400 forintért.

Buggyantott tojáshoz speciális edények

A nagy edényben felforrósítjuk a vizet, majd a kis lyukacsos edénykékbe beleöntjük a tojásokat. Így azok megőrzik formájukat és nem folynak szét. A tojások kiemelése is egyszerű lesz, hiszen fogantyúk is vannak a kis edénykéken, a víz pedig a lyukacskákon kifolyik, így a tányérra már csak a finom tojás kerül. A tapadásmentes edények tisztítása is egyszerű, akár mosogatógépben is elmoshatóak. A nagy edényben természetesen más ételeket is készíthetünk. A készlet ára 34000 forint a fent említett weboldalon.

Ennek a négy praktikus eszköznek a használatával egyszerű lesz a finom reggelik elkészítése.

------------------------------