Indukciós főzőlap

Milyen árfekvésű indukciós főzőlap mellett érdemes dönteni?

2013. július 22. | vissza a cikkekhez
Milyen árfekvésű indukciós főzőlap mellett érdemes dönteni?

Az indukciós főzőlapok közötti árkülönbségek hatalmasak lehetnek. Ezt több tényező befolyásolja. Az indukciós főzőlap megvásárlásakor viszont nem érdemes spórolni, hiszen hamar megtérül majd a befektetett összeg! Arra is gondolnunk kell, hogy a főzőlapot hosszú éveken keresztül használjuk majd, ezért fontos, hogy minőségi eszközt válasszunk!

Mitől függ az indukciós főzőlap ára

Más árkategóriába tartoznak a beépíthető és a hordozható indukciós főzőlapok. Számtalan márkájú főzőlapot találhatunk a boltokban. Természetesen nem mondhatjuk azt, hogy csak az ismert márkanévvel ellátott eszköz lehet minőségi gyártmány. Viszont az a tapasztalat, hogy az ismeretlen gyártmányú főzőlapok jelentősen olcsóbbak lehetnek, de a teljesítményük is ehhez mérhető, valamint az élettartamuk sem annyira hosszú, mint drágább társaiké.

Az ár mondhatjuk, hogy mindig a vásárló elvárásait tükrözi. Amennyiben a legmodernebb és legbiztonságosabb eszközt szeretnénk megvásárolni, többet kell érte fizetnünk, mint a 2 éve gyártott főzőlapért. Ez teljes mértékben érthető is.

Elsősorban át kell tekintenünk a kínálatot és tudnunk kell, hogy milyen elvárásaink vannak az indukciós főzőlappal szemben. Milyen méretei legyenek? Egyidejűleg hány edényben szeretnénk főzni? Ha egyszerre 2-3 fogást akarunk elkészíteni, akkor evidens, hogy a nagyobb méretű és teljesítményű indukciós főzőlapra van szükségünk. Mennyire fontos számunkra, hogy minél modernebb legyen a készülék kialakítása? Sokan azt mondják, hogy ez annyira nem is lényeges, viszont ha belegondolunk, hogy éveken keresztül minden nap látjuk majd a konyhánkban, akkor rögtön lényegesebbnek tűnik majd az is, hogy mennyire esztétikus a főzőlap!

A gyermekzár és más beépített biztonsági funkciók megléte is nagyon fontos lehet, főleg a gyermekes családok számára! Ezen felül az sem mindegy, hogy szenzoros, azaz érintőgombos, vagy sem az indukciós főzőlap.

Milyen árfekvésű főzőlapot válasszunk?

Amennyiben a saját igényeinkkel már tisztában vagyunk, elkezdhetünk a megfelelő kvalitásokkal rendelkező indukciós főzőlapok között keresgélni. Általánosságban azt lehet mondani, hogy nem érdemes a legolcsóbb eszközt választani, de nem is biztos, hogy a legdrágábbra van szükségünk.

 

 

Tartsuk szem előtt, hogy minőségi készüléket vásároljunk, amelyet hosszú éveken keresztül használhatunk majd. Mindenki a saját pénztárcájához mérten dönt természetesen. Alapesetben a közepes árfekvésű indukciós főzőlapok teljes mértékben megfelelőek szoktak lenni az otthoni használatra. Ennek tudatában, csak akkor érdemes drágábbat választanunk, ha különleges elvárásaink vannak, vagy beleszerettünk egy adott gyártócég legújabb eszközébe, amelynek még borsos az ára.

------------------------------