Indukciós főzőlap

Melyek a legmodernebb indukciós főzőlapok?

2013. augusztus 29. | vissza a cikkekhez
Melyek a legmodernebb indukciós főzőlapok?

Sok gyártó kínálatában megtalálhatóak a legmodernebb indukciós főzőlapok. Lássuk milyen különleges kvalitásokkal bírnak ezek a modern készülékek!

 

Kényelmes és gyors főzés

Egyes gyártók kínálatában olyan indukciós főzőlapot is találhatunk, amelynek „2 az 1-ben” funkciója van. Ez annyit jelent, hogy két különböző teljesítményfokozatot használhatunk egy programon belül. Olyan ételek elkészítéséhez remekül alkalmazhatjuk, amelyek esetében két különféle hőfokon kell főznünk. Csak be kell állítanunk, hogy milyen hőfokon és mennyi ideig szeretnénk kisebb-nagyobb teljesítménnyel főzni, a főzőlap pedig automatikusan átkapcsol a beállított első fokozat után a következőre.

A Booster funkció is a rendelkezésünkre áll minden korszerű indukciós főzőlap esetében. Ennek köszönhetően csupán egy érintésre van szükség és a főzőlap már a maximális teljesítményen üzemel is!

A Fagor legújabb főzőlapjaiban már olyan funkció is létezik, amely megjegyzi, milyen teljesítményen használjuk leginkább a főzőlapunkat. Ennek köszönhetően egy gombnyomással elindíthatjuk a „kedvenc” programunkat és a főzést szinte automatizálhatjuk! A tojás, vagy a tészta főzés, amelyek ugye kiszámítható időt vesznek igénybe, így egy pillanat alatt megoldhatóak.

Az automatikus edény méret felismerés is nagyon hasznos tulajdonsága ezeknek a készülékeknek! Ennek köszönhetően nem kell illesztgetnünk a kisebb-nagyobb edényeket a főzés előtt. Sőt akár főzés közben is átrendezhetjük az edényeket a főzőlapon!

Az időzítő funkció külön minden indukciós zónához a rendelkezésünkre áll. Ez is nagyon hasznos, hiszen feltesszük az ételt főzni és ezt követően nincs is más dolgunk, a készülék magától ki fog kapcsolni.

A korszerű főzőlapokat csupán egy-egy érintéssel vezérelhetjük, így kényelmesen és könnyedén főzhetjük meg kedvenc ételeinket!

Fő a biztonság!

A gyermekzár használatával letiltható a vezérlőpanel működése, csupán egy érintéssel! Így csemetéinket is megóvhatjuk a konyhai balesetektől!

A maradékhő kijelző is elengedhetetlen része az új készülékeknek! Általában egy piros jelzőfény figyelmezteti a konyhában tevékenykedőket, hogy az indukciós főzőlap még a maradékhőtől langyos/meleg lehet.

Az indukciós főzőlap szabadon maradó felülete viszont nem melegszik fel, így akár működés közben is egyszerűen tisztítható!

 

 

A modern indukciós főzőlapoknak köszönhetően, csak annyi a dolgunk, hogy előkészítjük a hozzávalókat, majd beállítjuk a kívánt teljesítményt és az időtartamot, ezt követően pedig foglalkozhatunk egyéb tevékenységeinkkel, hiszen az ételek szinte maguktól elkészülnek.

------------------------------