Indukciós főzőlap

Megéri indukciós főzőlapot választani éttermi használathoz?

2013. augusztus 12. | vissza a cikkekhez
Megéri indukciós főzőlapot választani éttermi használathoz?

Az indukciós főzőlap ma már nem luxus cikk, sőt hosszútávon szép összegeket spórolhatunk meg a használatával. Számtalan háztartásban található már meg ez a remek eszköz, amely egyszerűbbé, gyorsabbá és biztonságosabbá teheti a főzést! Mi a helyzet az éttermekkel, vajon nagy konyhai használatra is alkalmas az indukciós főzőlap?

 

Indukciós főzőlap az éttermekben

Egy étteremben folyamatos a sürgés-forgás. Az ételeket gyorsan kell elkészíteni, de ez nem mehet a minőség rovására! Éppen emiatt fontos, hogy egy neves étterem a legkorszerűbb eszközökkel legyen felszerelve. Az indukciós főzőlap egy étteremben mondhatni elengedhetetlen kellék! Azok a séfek és szakácsok, akik tisztában vannak vele, hogy néha 2-3 perc is számít egy fenséges étek elkészítése közben, már fölismerték az indukciós főzőlapokban rejlő lehetőségeket!

Mivel ezen modern készülékek használatával jelentősen felgyorsítható a főzési idő, a legjobb választás nagy konyhai használatra. Az indukciós főzőlap esetében tökéletesen szabályozható a hőfok, garantáltan nem ég oda egyetlen ínycsiklandó finomság sem a nagy sietség közben. A biztonság sem utolsó szempont! Kisebb konyhai balesetek óhatatlanul megtörténnek, de a főzőlap használatával ezek esélye is lecsökkenthető, hiszen ha véletlenül valaki hozzáér főzés közben, akkor sem égeti meg a kezét!

Miért éri meg az indukciós főzőlapot használni, más főzőlapok, tűzhelyek helyett?

Az étterem tulajdonosának azért éri meg az indukciós főzőlap megvásárlása mellett dönteni, mert hosszútávon sok pénzt spórolhat meg a beszerzésével, használatával! Nagy konyhai használat közben nincs idő a takarékoskodásra, amikor özönlenek a megrendelések, a séftől-szakácstól nem várhatjuk el, hogy arra is odafigyeljen, vajon nem túl nagy-e a láng a gáztűzhely esetében? Az indukciós főzőlap a leggazdaságosabb megoldás, amellyel fantasztikus eredményeket lehet elérni!

Egy séf nézőpontjából megközelítve, nagyban leegyszerűsíti a munkáját, ha korszerű eszközökkel dolgozhat. A programozhatóságának és könnyen kezelhetőségének köszönhetően akár egy kezdő kis kuktára is rá lehet bízni a legbonyolultabb étel megfőzését is. Mivel ha jól állítjuk be az időzítést és a hőfokot, nem kell attól tartanunk, hogy odaég az étel!

 

 

A nagy konyhai használat esetében természetesen érdemes méretes és nagy teljesítményű indukciós főzőlapot választani. Ebben az esetben célszerű a modernebb eszközök közül választani, hiszen teljes mértékben ki lesz használva a főzőlap minden kvalitása. A magasabb ártól nem szabad megriadni, mert egy gyors számítás elvégzése után bárki rájöhet, hogy ezek a készülékek mennyire rövid időn belül visszahozzák az árukat!

------------------------------