Indukciós főzőlap

Kertet imitáló laboratórium

2014. április 9. | vissza a cikkekhez
Kertet imitáló laboratórium

A természet működése lenyűgöző. Ahogyan a növények napról napra fejlődnek, az káprázatos látvány. Viszont ezt ezidáig nem volt alkalmunk szemmel kísérni, hiszen a növények gyökereit nem láthattuk. Így csak azt figyelhettük meg, hogy a föld feletti részei milyen ütemben nőnek. A gyermekeknek kitalált készlet által viszont megismerhetjük a növények fejlődését és minden nap figyelemmel kísérhetjük a változásokat!

Ez egy remek játék, amely által a gyermekek és a felnőttek megfigyelhetik a növények változásait. Az átlátszó ablakon át láthatjuk, hogy mi történik az egyes növények gyökerével, hogyan válik egy egyszerű magból például sárgarépa. A játék elnyeri a gyermekek tetszését, hiszen kísérletezni minden gyerkőc szeret.

A csomag tartalma három -féle mag is, így megfigyelhetjük a retek, a sárgarépa és a hagyma növekedését. Ezek a zöldségek gyorsan fejlődnek, így nem kell hosszú heteket várni amíg láthatóvá válik a változás. Így a gyermekek nem unnak rá, hogy napokig látszólag semmi nem történik. A csomagban használati utasítást is találunk, így a kísérletezés egyszerű és szórakoztató lesz. Négyéves kor feletti gyermekeknek ajánlott a kerti laboratórium. Az átlátszó felületnek köszönhetően egyidejűleg láthatjuk a gyökerek és a levelek növekedését is.

Kreatív és hasznos

A gyermekek alapvetően kíváncsiak, mindenre odafigyelnek, ami körülveszi őket. Ma már egyre kevesebb alkalmunk nyílik rá, hogy vidékre látogassunk és megismertessük gyermekeinkkel a természetet. Ezért ez egy remek megoldás lehet a nagyvárosokban élő családok számára! Ha azt szeretnénk, hogy gyermekünk tudja, hogyan nőnek a zöldségek és ne csak azzal legyen tisztában, hogy a sarki szupermarketben melyik polcon található az adott zöldség, akkor ennek a játéknak nagy hasznát vehetjük. Arról nem is beszélve, hogy mekkora öröm az egy gyermek számára, hogy ő „termelt meg” valamilyen zöldséget.

A kísérletező készlet 29,25 dollárért megvásárolható az amazon oldalán. Remek meglepetés lehet a kicsik számára, de a felnőtteknek is elnyeri a tetszését.

------------------------------