Indukciós főzőlap

Indukciós főzőlap amelyre rajzolhatunk is

2013. november 28. | vissza a cikkekhez
Indukciós főzőlap amelyre rajzolhatunk is

Az indukciós főzőlapokat folyamatosan fejlesztik. Ennek köszönhetően meglepő újdonságok kerülhetnek a konyhákba. Ma már akár művészet is lehet a főzés a legújabb technológiának köszönhetően.

Cook-Art

Fait Can Sanöz Isztambulban élő designer egy nagyon érdekes főzőlapot tervezett, amelynek használatával energiatakarékos és szórakoztató feladat lesz a főzés. A koncepció az Immib Industrial Design Awards '09-en ezüstérmet nyert. A főzőlap használata nagyon szórakoztató és mondhatni művészi, hiszen az ujjunkkal rajzolhatunk rá. Ennek köszönhetően egy mozdulattal meghatározhatjuk mekkora felületen szeretnénk főzni

Hogyan működik?

A főzőlap ugyanolyan mint a hagyományos indukciós főzőlapok, tehát az indukciós technológia alapján készült. Viszont érzékelőket is tartalmaz, ezért reagál az érintésre. Mi magunk rajzolhatjuk meg, hogy mekkora felület lépjen működésbe. A felület melyhez hozzáérünk piros színűvé válik, ezért könnyű lesz kijelölni egy adott nagyságú területet a főzőlapon. Így akár a reggeli kávénkat szeretnénk megfőzni, vagy a teljes családnak készítünk ételt a főzőlap csak az általunk megrajzolt területen melegszik majd fel. Ennek köszönhetően energiatakarékosabbá válik a főzés. Nem kell arra figyelnünk, hogy a főző zónákra helyezzük az edényeket, mivel mi határozzuk meg, hogy éppen hol legyen a főzőzóna. A használata ugyanolyan biztonságos mint a megszokott indukciós főzőlapoké. A kezünket egyszerűen nem tudjuk megégetni a használata közben. 

 

Öt különféle hőfokozat közül választhatunk. Ehhez is csupán egy érintésre lesz szükség. A főzőlap elülső részén piros színben világítanak a fokozatok, így egyszerűen  válthatunk kisebb-nagyobb hőmérsékletre.

Stílusos kivitelezés

A designer arra törekedett, hogy az általa tervezett főzőlap praktikus, takarékos, szórakoztató és esztétikus is legyen. Úgy tűnik sikerült helytállnia, hiszen díjazták is a munkája miatt. A letisztult formatervezésnek köszönhetően a főzőlap beleolvad a környezetbe, így bármilyen stílusú konyhába illeszkedik. A különleges érintés érzékelő funkciójának köszönhetően vélhetőleg nagy sikert arat majd a háziasszonyok és a rajz kedvelők körében egyaránt. Egyelőre még nem bocsájtották piacra, így a várható áráról sincsenek információk.

------------------------------