Indukciós főzőlap

Hogyan válasszunk beépíthető indukciós főzőlapot

2013. augusztus 9. | vissza a cikkekhez
Hogyan válasszunk beépíthető indukciós főzőlapot

Egy modern konyha elengedhetetlen tartozéka a beépíthető indukciós főzőlap. Ha a konyhabútor stílusos és divatos, akkor nem csak az számít, hogy mennyire hasznosak a konyhában használt eszközök, hanem az is, hogy mennyire esztétikusak. A választott beépíthető indukciós főzőlap viszont több szempontnak is meg kell feleljen ahhoz, hogy hosszútávon használhassuk.

 

A két legfontosabb szempont a választás előtt

Először is a rendelkezésünkre álló hely méretét kell figyelembe vennünk. A konyhabútort vélhetőleg nem szeretnénk 2-3 éven belül kicserélni, ezért előrelátóan kell gondolkodnunk! Vegyük figyelembe, hogy most elegendő lehet esetleg egy kisebb főzőlap, de a közeljövőben bővülhet a család, vagy éppen rádöbbenhetünk, hogy a főzés a hobbink! Tehát ha a beépíthető indukciós főzőlap mellett döntöttünk, akkor nem érdemes a legkisebb méretűt választani. Hiszen ha nem szükséges, nem használjuk ki a nagyobb főzőlap képességeit, de amikor kell, akár 3-4 -féle ételt is elkészíthetünk rajta egyidejűleg. A nagyobb méretű főzőlapok ára egy kicsivel magasabb lehet, viszont az árkülönbség nem akkora, hogy ezen megérje spórolni!

A másik fontos szempont, hogy milyen teljesítményű beépíthető indukciós főzőlapra van szükségünk. Gondoljuk végig, hogy mennyi időt töltünk főzéssel? Szükségünk van rá, hogy a főzőlap a legmodernebb technológia szerint működjön, vagy beérjük egy régebbi modellel is? A beépíthető főzőlapot ugye évekig használjuk majd. Ezért érdemes egyszer nagyobb összeget befektetni egy modern és minden szükséges kvalitással rendelkező beépíthető főzőlapba, mintsem pár hónap után azon töprengeni, hogy nem ez volt a megfelelő választás és le kellene cserélni.

Siemens indukciós főzőlap

Az esztétikai szempontok is számítanak

Nem mindegy, hogy milyen látvány tárul elénk, amikor a konyhában tevékenykedünk! Ha pedig az amerikai konyha mellett döntöttünk, akkor a vendégeinknek is rálátásuk van a konyhában található eszközeinkre, egy baráti vacsora során. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire dekoratív a főzőlapunk! A választás folyamán az összhangra érdemes figyelni. Ahhoz, hogy a konyhánkban jól érezhessük magunkat és örömmel főzzünk, az összhatásnak is kellemesnek kell lennie.

 

 

Tehát ha a fenti szempontokat figyelembe vesszük és nem vásároljuk meg az első szimpatikusnak és kedvező árúnak tűnő beépíthető indukciós főzőlapot, amelyet meglátunk a boltban, biztosan nem bánjuk majd meg a döntésünket.

------------------------------