Indukciós főzőlap

Feltölthető és hordozható indukciós főzőlap

2013. december 7. | vissza a cikkekhez
Feltölthető és hordozható indukciós főzőlap

Az indukciós technológiának köszönhetően egyre különlegesebb főzőlapokat ismerhetünk meg. A korszerű és praktikus kialakítás még hasznosabbá teszi ezeket az eszközöket.

Two any One Electric Oven

Kim Yohwan egy formabontó indukciós főzőlapot tervezett, amely nagyon praktikus, mivel hordozható is. Első ránézésre egy hagyományos főzőlapnak tűnik, amelyen egyidejűleg két edény fér el. A két főzőlap viszont kivehető a téglalap formájú készülékből. Nem csak kivehető, de össze is csukható, így egyszerűen hordozhatjuk, mivel kis helyen is elfér.

Hogyan működik?

Az eszköz akár egy USB kábel használatával is működtethető. Feltölthető, így szabadtéren, vagy bárhol máshol is használható. Csakúgy mint a megszokott indukciós főzőlapok esetében, ezen is beállíthatjuk a kívánt hőfokot, így megszokott módon készíthetjük el az ételeinket. A méreteit tekintve, ha kivesszük a téglalap formájú talpazatból valóban nagyon kis méretű eszközt kapunk.

Mivel feltölthető valóban akárhol használhatjuk, ennek köszönhetően nem vagyunk helyhez kötve és akár a szabadban is a megszokott módon főzhetünk. A moduláris részek egyszerűen kiemelhetőek a helyükről, nem kell csavarokkal és más dolgokkal bajlódnunk. Mindkét főzőlap oldalán van egy-egy fogantyú, ezek segítségével pillanatok alatt kivehetjük őket a helyükről, ezt követően csak össze kell csuknunk és már vihetjük is magunkkal.

Kivitelezés

A főzőlapot a megszokott módon, a konyhánkban is használhatjuk. Ebben az esetben nem kell kivennünk a hordozható modult. Így pontosan úgy funkcionál mint a hagyományos társai. Használhatjuk csak az egyik, vagy mindkét főzőzónát egyidejűleg. A kreatív tervező stílusos és ízléses főzőlapot alkotott, amely minden konyhában jól mutat. A tisztítása egyszerű, akár működés közben is letörölhetjük a szennyeződéseket, mivel nem égeti meg a kezünket. Ugyanolyan biztonságosan használható mint a hagyományos indukciós főzőlapok. Az eszköz csak az edényt melegíti fel, így nem kell az égési sérülésektől tartanunk.

Előnyei

A legnagyobb előnye, hogy nem vagyunk helyhez kötve. Csak fel kell töltenünk a készüléket és használhatjuk szabadtéren is. Ennek köszönhetően a kirándulások esetén sem kell lemondanunk a kényelmes főzési eszközünk használatáról. A használata környezetbarát és biztonságos.

A készülék egyelőre még csak koncepció, így nem tudjuk mikor kerül bolti forgalomba. Az viszont biztos, hogy a jövő indukciós főzőlapjai merőben másak lesznek, mint a megszokott darabok. Egyre fontosabbá válik a hordozhatóság, a kis méret és a környezetbarát, energiatakarékos működés.

------------------------------