Indukciós főzőlap

Feltekerhető indukciós főzőlap

2013. december 1. | vissza a cikkekhez
Feltekerhető indukciós főzőlap

A hordozhatóság egyre fontosabbá válik. Ezt a tervezők is tudják, így nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a konyhai eszközök is könnyűek és ezáltal hordozhatóak legyenek.

Roll Up főzőlap

Sok -féle indukciós főzőlappal találkozhattunk már, amelyek formabontóak voltak, de feltekerhetőt ezidáig még nem láthattunk. Goran Bjelajac tervező megalkotta a főzőlapot, ami ugyanúgy használható mint a hagyományos indukciós főzőlapok, mégis könnyed, hordozható és emellett még modern külsejű is.

Miben más a Roll Up?

A hagyományos indukciós főzőlapok vastagak, mivel a főzőlap alatt helyezkednek el az indukciós tekercsek és egyéb alkatrészek, amelyek a működéséhez szükségesek. A kompakt kialakításuk miatt nem hajlíthatóak és sok esetben még a súlyuk is elég nagy. A Roll Up ezzel ellentétben gyakorlatilag két eszközből áll. Az indukciós főzőlap része egyszerűen feltekerhető, kicsomagolható és már használható is. A működéséhez szükséges alkatrészek egy hozzá csatlakoztatható esztétikus kis dobozban találhatóak. A doboz leginkább egy korszerű külső adathordozó egységre hasonlít, amely egy kábellel csatlakoztatható a feltekerhető főzőlaphoz.

Hogyan működik?

A főzőlapban szenzorok találhatóak, amelyek érzékelik mikor egy edényt helyezünk rá és ennek köszönhetően működésbe is lép azonnal. A főzőlap nem két vagy három indukciós zónával rendelkezik, mint ahogyan azt megszokhattuk. Gyakorlatilag bárhová tehetjük az edényeket, mivel ahogyan az érzékelők észlelik azokat, el is kezdenek melegíteni. A főzőlapot bárhová magunkkal vihetjük. Letekerjük, egy vékony kábel segítségével csatlakoztatjuk a fekete dobozkához és már használhatjuk is. A remek kivitelezésének köszönhetően a konyhapulton, az asztalon, vagy még kisebb helyeken is elfér. Ugyanúgy főzhetünk rajta mint a hagyományos indukciós főzőlapokon és természetesen a sérülésektől sem kell tartanunk. A kialakításának köszönhetően a használata teljes mértékben biztonságos.

Kivitelezés

A tervező nem csak a hordozhatóságra, de a designra is nagy hangsúlyt fektetett. A fekete és a króm színeknek köszönhetően elegáns és stílusos az eszköz. A csatlakoztatható dobozkát a Roll Up felirat díszíti, amelytől még egyedibbé válik a vizuális hatás.

A készülék jelenleg még bolti forgalomban nem kapható és sajnos nem tudni mikor lesz megvásárolható. Így az árról sincsenek információink.

------------------------------