Indukciós főzőlap

Fagyálló grillsütők

2017. augusztus 10. | vissza a cikkekhez
Fagyálló grillsütők

Nyáron grillezni, nem nagy ügy! De télen? Ennek csak a vállalkozókedv szabhat határt, a grillsütők piacán ugyanis bőven akad olyan berendezés, ami bírja a mínuszokat, és még a hátizsákban is elfér.

Grillezés télen

A grillezés, a grillsütőn készült ételek szerelmesei nem tudnak, de nem is akarnak a jobb idő beköszöntéig várni. Nekik egyszerűen igényük van arra, hogy egész évben, és nem csak az esztendő egy kurta szakaszában, kolbászkákat, nyársakat, vagy oldalast forgassanak a parázs felett. A hóban, fagyban sütögetés szerelmeseinek tábora folyamatosan gyarapszik. Még a hideget szigorúan elutasítók közül is egyre többen ragadnak grillvillát a mínusz fokok mellett. Ma már eljutottunk odáig, hogy a grillezés, még a karácsonyi ünnepek, vagy egyéb lakomák esetében is mind inkább szalonképessé válik.

A legnagyobb gépgyártók ma már olyan készülékeket kínálnak, melyek a legextrémebb hőmérsékleti viszonyoknak is ellenállnak, tehát a téli grillezés feltételeinek teljes mértékben megfelelnek. Anyagukból adódóan különösen robusztusak, fedelük légkeveréses sütővé változtatja a grillrácsot, a „fireplace” modellek mellett még kezeinket is melengethetjük. 

Tipp: desszertet a grillről

Aki a grillezés fogalma alatt kizárólag a húsok, vagy kolbászkák sütögetésére gondol, erősen téved. A fedeles grillsütők ennél lényegesen többre alkalmasak! Példának okáért lehetőség van arra, hogy a fedél alatt zamatos sütemények és ropogós kekszek készüljenek. Az édességek, az optimális hőeloszlásnak köszönhetően, gyakran gyorsabban elkészülnek, mint egy hagyományos sütőben.

------------------------------