Indukciós főzőlap

Cikkek

2017. augusztus 10. | cikk megtekintése
Fagyálló grillsütők

Nyáron grillezni, nem nagy ügy! De télen? Ennek csak a vállalkozókedv szabhat határt, a grillsütők piacán ugyanis bőven akad olyan berendezés, ami bírja a mínuszokat, és még a hátizsákban is elfér.

2017. március 15. | cikk megtekintése
Mit hova tegyünk? Hűtőtérkép.

Valamikor volt két rekesz a hűtőben: a mélyhűtő és a sima hűtő. Amit fagyasztani akartunk, azt az egyikbe tettük, minden más ment a másikba. Mára ez a helyzet igen csak bonyolult lett, ezért nem árt tudnunk, hogy a különböző rekeszek és technológiák milyen élelmiszerekhez passzolnak.

2016. december 28. | cikk megtekintése
A magas vérnyomás és táplálkozás

A túlsúly az egyik legfontosabb kockázati tényező a magasvérnyomás-betegség kialakulásában, illetve fennmaradásában. Az emelkedett vérnyomás a túlsúlyosokban több mint kétszer olyan gyakori, mint az egyéb tényezők tekintetében (kor, nem, életmód stb.) azonos, de normális testsúlyú egyénekben.

2016. december 5. | cikk megtekintése
D-vitamin (kalciferol, kolekalciferol)

Hogy megfelelő D-vitamin szint legyen a szerveztünkben rendkívül fontos. De miért is felel a D-vitamin a szervezetünkben? Milyen betegségeket okoz a D-vitamin hiánya? Hogyan juthatok természetes D-vitamin forráshoz?

2015. január 27. | cikk megtekintése
Vessyl a kalóriaszámláló pohár

A Vessyl ùj kalóriaszámláló pohara egy nagyon érdekes találmány, szerte a világon több mint egymillió ember előrendelte, de lássuk gyorsan miért. A válasz egy mondatban összefoglalható: azért mert a pohár felismeri az italt amit beletöltöttek és kiszámolja, hogy pontosan hány kalóriát tartalmaz az üdítőnk, kávánk, teánk.

2014. június 3. | cikk megtekintése
Főzzünk napenergiával

A hordozható parabolikus tűzhely remek koncepció, mivel lehetővé teszi, hogy a napenergia felhasználásával főzzük. A mobilitásának köszönhetően a kerti sütögetések folyamán is használható és akár egy kirándulás során is hasznát vehetjük. A koncepció lényege, hogy csökkentsük a főzés folyamán történő káros anyag kibocsájtást. Ezáltal környezetbarát és energiatakarékos lehet a főzés.

2014. május 7. | cikk megtekintése
Praktikus elektromos edények

A konyhai tevékenykedést nagymértékben leegyszerűsítik a korszerű elektromos edények, amelyekben gyorsan készülnek el az ételek. Ezek az edények több funkciósak, így sok -féle ételt el lehet bennük készíteni és megőrzik az alapanyagok vitamin tartalmát is, így egészséges finomságokat kínálhatunk a családtagjaink számára.

2014. április 25. | cikk megtekintése
Három különleges bögre

Számtalan -féle bögre közül választhatunk, a boltok polcai roskadoznak a különböző színű és méretű bögréktől. Vannak mókás és praktikus darabok is. Lássunk most ezek közül hármat, amelyek jól jöhetnek a konyhában.

2014. április 9. | cikk megtekintése
Kertet imitáló laboratórium

A természet működése lenyűgöző. Ahogyan a növények napról napra fejlődnek, az káprázatos látvány. Viszont ezt ezidáig nem volt alkalmunk szemmel kísérni, hiszen a növények gyökereit nem láthattuk. Így csak azt figyelhettük meg, hogy a föld feletti részei milyen ütemben nőnek. A gyermekeknek kitalált készlet által viszont megismerhetjük a növények fejlődését és minden nap figyelemmel kísérhetjük a változásokat!

2014. március 26. | cikk megtekintése
Akár a teraszon is nevelhetünk citromfát

A citrom az egyik legegészségesebb citrusféle, mivel tele van C-vitaminnal. Nem kell a piacon vásárolnunk a citromot, hiszen citromfát otthon is nevelhetünk. Az otthon nevelt citromfa termései nagyon finomak és egészségesek!

------------------------------